Iată cum fac măicuțele de la Mănăstirea Prislop cei mai buni ardei umpluți de post – sunt delicioși și consistenți!

Ingrediente: 7 ardei grași, 1 ardei, 2 morcovi, 2 cepe, 150 g orez, 3 roșii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingură de făină, 1 linguriță de vegeta, pătrunjel.

 Mod de preparare:

Ardeii se spală și se curăță de cotorul cu semințe. Din cotor se îndepărtează semințele și  se oprește pentru capac.

Separat pregătim legumele: ceapa și ardeiul se toacă fâșii, morcovul se rade.

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbușim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpa de la roșii și se lasă pe foc până capătă o consistență bună de umplut ardeii.

La final, adăugăm sare, piper dupa gust. Se umplu ardeii și îi așezăm într-o cratiță mai înaltă.

Se adaugă apă caldă și câteva rondele de roșii.

Se adaugă după gust o linguriță de vegeta și se lasă ardeii la fiert la foc mic.

Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă și adăugăm în sos.

Sunt gata când zeama a scăzut și ardeii au fiert.

Se adaugă verdeața tocată mărunt.

Se servesc calzi, împreună cu sos. Poftă bună!