Pe măsură ce îmbătrânim și ne slăbim sistemul imunitar, riscul de îmbolnăvire crește dramatic, potrivit medicilor.

Este recomandat să faceți un examen medical general la fiecare doi ani, dar puteți încerca și aceste câteva teste pentru a vă liniști.

Îți ia doar 30 de secunde pentru a afla dacă ai un corp sănătos.

Am compilat o listă cu cinci teste super rapide pentru dvs., care vă vor spune dacă ar trebui să vizitați un specialist sau să nu vă faceți griji.

1. Strângeți ferm capetele unghiei

Apăsați capetele unghiilor mâinii stângi cu degetul mare și arătătorul mâinii drepte. Începeți cu degetul mare și apăsați timp de 3-5 secunde. Continuați în același mod cu celelalte degete.  După eliberarea presiunii, sângele trebuie să revină la deget în decurs de 2 secunde. Dacă se întâmplă acest lucru, corpul dumneavoastră are o circulație sanguină suficientă. Degetele sunt strâns legate de organele interne.

Potrivit experților, durerea în degete înseamnă: Degetul mare: Dacă strângerea degetului mare a fost dureroasă pentru dvs., poate fi un semn al unei probleme pulmonare. Degetul arătător: este strâns legat de intestinul gros; durerea în acest deget este un semn de probleme cu colonul și constipația. Degetul mijlociu: durerea la degetul mijlociu este un semn al problemelor cardiace. Degetul inelar: Inelarul este, de asemenea, strâns legat de inimă și, dacă strângerea este dureroasă pentru dvs., poate fi un semn al problemelor cardiace. Degetul mic: Durerea în degetul mic indică probleme cu intestinul subțire.

2. Strânge pumnul

În timpul acestui test, strângeți pumnul și țineți-l în aceeași poziție. După 30 de secunde, deschide pumnul și observă dacă palma ta este albă. Când strângeți pumnul, vasele de sânge sunt comprimate, ceea ce împiedică sângele să vă curgă în mână. Dacă sângele tău crește înapoi când deschizi palma, înseamnă că vasele de sânge funcționează așa cum ar trebui și că ești sănătos.

Dacă este nevoie de ceva timp pentru a reveni la culoarea normală, poate fi un semn de ateroscleroză.

3. Întindeți mușchii fesieri

1. Intinde-te cu fata in jos. 2. Păstrați ambele mâini întinse de-a lungul corpului. 3. Țineți piciorul stâng apăsat pe podea și ridicați încet piciorul drept spre fese . 4. Îndoiți genunchiul cât mai mult posibil. Țineți în această poziție timp de 30 de secunde. Dacă o poți face cu succes, corpul tău este sănătos.

Dacă testul este dureros pentru dvs., este posibil să aveți o problemă cu mușchii gluteali, unul dintre cei mai puternici mușchi din corpul uman.

4. Țineți picioarele ridicate timp de 30 de secunde

1. Intinde-te pe burta cu fata spre pamant. 2. Păstrați ambele mâini întinse de-a lungul corpului. 3. Ridicați ambele picioare în sus, ținându-vă corpul nemișcat. 4. Țineți în această poziție timp de 30-35 de secunde. Dacă ați reușit să efectuați exercițiul de mai sus fără să vă scuturați sau să vă mișcați picioarele, corpul este sănătos.

Dacă această sarcină a fost prea dificilă pentru dvs., este posibil să aveți o problemă cu abdomenul sau coloana inferioară.

5. Ridicați partea superioară a corpului și nu vă mișcați

1. Intinde-te cu fata in jos. 2. Ridicați partea superioară a corpului, inclusiv mâinile. 3. Țineți în această poziție timp de 30-35 de secunde. Dacă treci fără dificultate acest test, corpul tău este sănătos. Dacă nu, este posibil să aveți o problemă cu coloana vertebrală.

Concluzie: Rețineți că aceste teste nu reprezintă o alternativă la testele medicale, ci doar o modalitate rapidă de a vă verifica starea de sănătate. Dacă aveți simptome neplăcute, nu întârziați să vă vizitați medicul.

Ai reușit să treci aceste teste? Ce faci pentru a rămâne sănătos și activ?