Chiar dacă necesită ceva timp pentru asamblare, va merita din plin efortul preparării acestei rețete de Rulouri din aluat fraged umplute cu cremă de vanilie. Sunt foarte apreciate, sunt delicioase, aspectuoase și spornice!

Ingrediente pentru aluat:

– 250 gr unt (82%),
– 50 gr zahăr,
– 1 ou,
– 2 lingurițe esență de vanilie,
– 1 vârf linguriță bicarbonat,
– 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie,
– 250 ml lapte,
– 500 gr făină,
– 10 gr praf de copt.

Ingrediente pentru crema de vanilie:

– 1500 ml lapte,
– 50 gr făină,
– 150 gr amidon,
– 150 gr zahăr,
– 3 lingurițe esență de vanilie,
– 400 gr unt cu 82% grăsime,
– 50 gr zahăr vanilat.

Mod de preparare aluat:

1. Se freacă untul moale cu zahărul până se spumează. Se adaugă oul și un praf de sare, apoi esența de vanilie, bicarbonatul stins în oțet, laptele și la final făina cernută cu praful de copt.

2. Aluatul se acoperă și se lasă la odihnit 20-30 de minute.

3. Se întinde într-o foaie subțire și se decupează în fâșii de cca. 25-30 cm lungime și de cca. 2-3 cm lățime, care se vor rula pe formele speciale pentru rulouri, unse, în prealabil, cu puțin ulei.

Rularea începe de la vârf spre bază, iar aluatul se va distribui astfel încât fâșia să vină puțin pe deasupra părții rulate anterior.

4. Rulourile din aluat fraged se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Mod de preparare crema de vanilie:

5. Se amestecă puțin lapte rece cu făina și amidonul. Acest amestec se va adăuga în fir subțire peste laptele fierbinte și se va omogeniza rapid.

6. Se fierbe crema amestecând continuu, până se îngroașă, se adaugă un praf de sare și zahărul, apoi se stinge focul și se adaugă esența.

7. Se dă crema la rece acoperită cu folie. După răcire se va încorpora în cremă untul moale, frecat cu zahărul vanilat.

8. Cu ajutorul unui posh se umplu rulourile din aluat fraged cu crema de vanilie și se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!