Plăcintele cu chefir sunt foarte simplu de făcut, rapide și deloc costisitoare. Orice umplutură este potrivită pentru ele!

Ingrediente:

– 400 g de faina,
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
– 2 lingurite ulei de masline,
– 200 ml de chefir,

– 1 ou,
– 1 lingurita zahar,
– 1 lingurita sare,
– ulei de floarea soarelui pentru prajit.

Mod de preparare:

1. Se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si apoi se cerne. Faceti o gaura si turnati 2 lingurite de ulei de masline.

2. Intr-un castron separat puneti chefirul, oul, zaharul si sarea. Se amesteca totul pana se topeste zaharul.

3. Combinati cele 2 amestecuri: cel de chefir cu cel de faina. Framantati un aluat moale si elastic, dar sa nu fie lipicios.

4. Ungeti aluatul cu ulei de floarea-soarelui si puneti-l intr-un vas de dimensiuni mai mari, apoi acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca timp de 30 minute.

5. Luati aluatul și impartiti-l in bucati mai mici. Formati din fiecare cate o biluta.

6. Intindeti putin bilutele si puneti ce umplutura doriti, de la dulce: gem, ciocolata etc pana la umpluturi sarate: branza cu verdeata, cascaval etc., apoi lipiti marginile.

7. Prajiti in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.

Sunt delicioase aceste placinte cu chefir, merita incercata aceasta reteta. Pofta buna!