O veche binecuvantare irlandeza spune: „Fie ca frunzele din varza ta sa fie intotdeauna ferite de viermi”

Varza este o leguma cu continut scazut de calorii si nutritiv, care este o sursa bogata de vitamina C, potasiu si vitamina K. Are proprietati puternice de combatere a cancerului si antiinflamatoare.

A fost folosit in mod traditional pentru tratarea pielii imflamate.

Este bogat in vitamine, fitonutrienti, antocianine si glutamina care ofera proprietati antiinflamatorii care il fac extrem de benefic in cazul durerilor articulare si prevenirea cancerului. Adaugarea de frunze de varza la tratamentul pacientilor cu artrita ofera o usurare mare.

O folosesc sub forma de compresa si acesta este modul de preparare a acesteia

Compresa cu varza
Vei avea nevoie:

Varza organica (de preferinta rosie)
Folie de aluminiu
Sucitor / ciocan de carne
Bandaj / tifon
Cuptor
Instructiuni:

Indepartati frunzele de varza si spalati-o bine. Uscati-l si taiati in bucati mair. Puneti-l pe un blat si folositi un sucitor sau un ciocan de carne pentru a bate frunza pentru a elibera sucul.

Inveliti varza in folie si puneti-o la cuptor pentru cateva minute pentru a se incalzi. Apoi, asezati varza pe zona dureroasa, acoperiti cu tifon sau bandaj si ridicati zona.

Lasati compresa de varza sa actioneze o ora, de trei ori pe zi, de fiecare data cu frunze noi. Imbunatatirile se resimt a doua zi! Daca doriti sa aplicati o compresa rece, refrigerati varza inainte de a incepe procedura

Varza rosie este bogata in antocianine (care sunt substante chimice care amelioreaza durerile si inflamatiile articulare. Ambele tipuri de varza verde si rosie sunt extrem de benefice in cazul ulcerelor.

Cu toate acestea, retineti ca alergiile la varza, chiar daca sunt rare, pot provoca umflarea sau mancarime, asa ca daca prezentati oricare dintre aceste simptome, indepartati compresa si vizitati un medic daca iritatia este agravata.