Gogosile pot fi umplute cu fructe, gem, budinca sau orice alta crema. Insa, pentru ca acestea sa fie delicioase, este necesar ca aluatul sa fie moale si pufos.

Mai jos veti gasi o reteta simpla de aluat pentru gogosi. Foloseste aceasta reteta pentru a pregati gogosi delicioase pe care toata familia le va placea.

Ingrediente:

– 300 gr faina de grau,
– 50 ml lapte caldut,
– 10 gr drojdie proaspata,
– 60 gr zahar,

– 1 lingura extract de vanilie,
– 5 oua,
– 50 gr unt moale,
– ulei de floarea soarelui (pentru prajire),
– zahar tos (dupa gust).

Mod de preparare:

1. Cernem faina intr-un bol incapator. Dizolvam drojdia proaspata in laptele caldut si o adaugam in bolul cu faina. Adaugam apoi zaharul si extractul de vanilie.

2. Batem 3 oua si le adaugam in vasul cu faina. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele. Adaugam treptat ouale ramase si apoi untul moale.

3. Framantam aluatul 10 minute cu mainile sau cu un mixer cu carlige pentru framantat.

4. Acoperim aluatul cu o carpa umeda si-l lasam sa creasca, intr-un loc cald, timp de 3 ore. In acest timp, aluatul isi va dubla volumul.

5. Dupa 3 ore, transferam aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Decupam aluatul, facand cercuri, cu un pahar cu gura rotunda.

6. Punem gogosile pe o hartie de copt. Le acoperim cu o folie si le lasam sa creasca timp de 30 de minute.

7. Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Imediat ce uleiul se infierbanta, adaugam gogosile si dam focul la mic. Gogosile vor incepe sa se umfle. Imediat ce se rumenesc pe o parte, le intoarcem.

8. Dupa ce gogosile s-au rumenit pe ambele parti, le scoatem din tigaie, le scurgem de ulei si le trecem cat sunt inca fierbinti prin zahar tos.

Le lasam sa se raceasca, dupa care le servim impreuna cu cei dragi. Spor la gatit si pofta buna!