Masinile de spalat cu încarcatura frontala sunt eficiente din punct de vedere energetic si folosesc mai putin detergent decat cele cu incarcare superioara, dar uneori au tendinta de a pastra mucegaiul si mirosurile neplacute.

Daca veti curata masina de spalat o data pe luna, veti mentine un aer proaspat in interior, dar veti avea si haine cu miros mai frumos.

Landia.ro va prezinta o metoda de curatare simpla, rapida si eco-friendly, cu produse pe care le aveti in mod uzual in casa.

De ce aveti nevoie:

2 cani de otet de 70%

1/4 cana de bicarbonat

1/4 cana apa

Burete pentru vase

Pasul 1:

Amestecati bicarbonatul si apa intr-un castron mic si adaugati doua linguri de otet. Aceasta solutie va fi „detergentul” pentru curatarea masinii de spalat. Se toarna, separat, otetul intr-un vas.

Pasul 2: Adaugati amestecul de bicarbonat de sodiu in recipientul de detergent al masinii de spalat si turnati otetul in cuva.

Pasul 3: Porniti masina de spalat la temperatura maxima, de regula programul pentru lenjerii si prosoape si o lasati sa-si faca treaba pana la capat.

Pasul 4: Dupa ce ciclul de spalare s-a incheiat, curatati cu un burete de bucatarie uzual usa, garniturile din cauciuc si cuva.

Nu uitati de sertarul pentru detergent! In final clatiti bine cu apa.

Daca urmati procedura o data pe luna, masina de spalat nu va avea nevoie de alte solutii pentru curatare, adesea scumpe si prea putin eficiente.