Trebuie să acordați o atenție deosebită la prepararea ficatului. Cu cât veți prăji ficatul mai puțin timp, cu atât mai moale și gustos va fi. Folosind cateva ingrediente, veti prepara un pranz gustos si apetisant pentru toata familia!

Gatiti ficatul timp de 2-3 minute si veti obtine o mancare delicioasa si aromata, care va fi pe placul tuturor.

Ingrediente:

– 500 g de ficat (de vita, porc sau pui),
– 1-2 cepe,
– 1 lingurita de sare,
– 5-6 linguri de faina,
– ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

1. Curatati ceapa si taiati-o rondele de grosime medie. Desfaceti rondelele, asezati-le intr-o tigaie cu ulei si puneti tigaia la foc.

2. Spalati si uscati ficatul cu un prosop de hartie, taiati-l felii subtiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Scoateti si canalele.

3. Amestecati faina cu sare si treceti ficatul prin acest amestec. Scuturati usor excesul de faina si puneti-l in tigaia incinsa cu ceapa.

4. Reduceti focul la mediu si mai adaugati ulei, daca este necesar. Dupa 1-1,5 minute, intoarceti ficatul pe cealalta parte.

5. Prajiti ficatul pana va fi gata (pana nu va mai avea sange), amestecati-l cu ceapa si mai gatiti timp de 15-20 de secunde.

Ficatul se prajeste pe rondelele de ceapa, de aceea nu se arde si se imbiba cu arome delicioase.

Iată ce beneficii poţi avea dacă vei include în alimentaţia ta ficateii de pui!

– Previne anemia şi îmbunătăţeşte vederea

Ficatul de pui este o sursă grozavă de vitamina A. Acesta este şi motivul pentru care este recomandat persoanelor care au probleme cu vederea. În plus, conţine şi o cantitate mare de vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roşii, dar şi în prevenirea anemiei.

– Diminuează apariţia cancerului de colon

Ficatul de pui are în compoziţie şi acid folic. Acesta este recomandat în alimentaţiei femeilor tinere, care folosesc anticoncepţionale. Diminuează riscul apariţiei cancerului colului uterin.

– Menţine tiroida sănătoasă

Un alt aspect important, ficatul de pui mai conţine şi seleniu. Astfel, persoanele care consumă acest aliment frecvent îşi menţin tiroida sănătoasă.

– Te scapă de stres

Ficatul de pui te protejează de stres, îți întăreşte sistemul imunitar și, datorită niacinei, vitaminei B3 din compoziția lui, previne și o afecţiune gravă: pelagra. Boala are numeroase simptome, precum: diareea, inflamarea mucoaselor şi a pielii care capătă aspect de solzi.

Savurați cu plăcere! Spor la gătit și poftă bună!