Ingrediente:

• 2 linguri bicarbonat de sodiu

• Apă minerală naturală

• 1/2 linguriță de suc de lămâie, dacă aveți pielea foarte grasă

• 1/2 linguriță de miere, dacă pielea feței este uscată

• Puteți adăuga orice alte ingrediente cu care sunteți obișnuiți, cum ar fi aloe vera, ulei de măsline sau ulei de cocos.

Pregătire:

– Adăugați câteva picături de apă în bicarbonat de sodiu.

– Adăugați o jumătate de lingură de suc de lămâie și o jumătate de lingură de miere în funcție de nevoile dumneavoastră. Pentru o exfoliere mai bună, adăugați puțin gel de aloe vera.

– Amestecați totul până obțineți o pastă ușoară și omogenă

– Aplicați masca pe toată fața, evitând zona ochilor.

– Așteptați între un sfert de oră și 20 de minute.

– Îndepărtați masca cu apă caldă.

Dacă vedeți că pielea de pe față devine foarte uscată, aplicați o cremă hidratantă sau ulei vegetal, cum ar fi uleiul de măsline.

Această mască trebuie utilizată o dată pe săptămână.

Beneficii ale ingredientelor:

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanță naturală care vine sub forma unei pulberi fine. Această substanță alcalină are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și antiinflamatoare. Bicarbonatul de sodiu funcționează ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii care pot acoperi pielea mai tânără și mai fină.

Cu toate acestea, utilizarea excesivă sau prelungită a bicarbonatului de sodiu poate deteriora sau usca pielea. De asemenea, trebuie să faceți un test pentru a determina dacă pielea dvs. este sensibilă la această substanță.

Suc de lămâie

Lămâia luminează și luminează tenul și acționează ca un astringent; îndepărtează excesul de ulei și murdărie de pe piele . Acest efect astringent tonifică pielea. Este, de asemenea, un agent antiseptic.

Lămâia acționează asupra acneei prin reducerea atât a secrețiilor de sebum, cât și a bacteriilor care provoacă cosuri .

De asemenea, reduce pigmentarea sub formă de pete cu ajutorul celor două componente ale sale , vitamina C și acidul citric. Cu toate acestea, acest citric este fotosensibilizant, deci nu ar trebui să vă expuneți niciodată la soare în timp ce îl utilizați.

Nu faceți niciodată greșeala de a freca lămâia direct pe cosuri, deoarece acest lucru ar putea provoca o reacție proastă. Șansele de reacții cutanate sunt mari dacă vă expuneți pielea la soare (așa cum s-a menționat mai sus) sau dacă aplicați un produs anti-acneic puternic în aceeași zi.

Miere

Măștile cu miere lasă pielea mai fină și mai hidratată și pot îmbunătăți aspectul liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, pielea dvs. se poate simți mai fermă și mai tonifiată după o mască de miere. Potrivit dermatologului Amy Wechsler , autorul The Mind-Beauty Connection , vâscozitatea și grosimea mierii îl fac un balsam protector care poate „elimina infecția” și „crea un mediu de vindecare umed” pentru piele.

Aloe vera

Datorită bogăției sale în vitaminele E, C și beta-caroten, gelul de aloe vera este excelent pentru tratarea mai multor probleme ale pielii. Aceste componente chiar ajută la protejarea pielii de îmbătrânirea cutanată, stimulează regenerarea celulară și luptă astfel împotriva ridurilor și petelor întunecate. În plus, această plantă are importante puteri antiinflamatorii și antimicrobiene pentru a combate acneea și a o curăța.