Cu siguranță, sunt mulți cei care caută de multă vreme soluții minune pentru a scăpa de mătreață. Dar oare câți dintre voi știu că mătreața o puteți dobândi atât de la șampoanele nepotrivite cât și de la apa mult prea plină de fier, calciu și magneziu? A venit momentul ca părul vostru să strălucească, iar mătreața să dispară definitiv. Iată 2 metode simple și la îndemâna oricui.

Aplică pe scalp ulei de măsline cu lămâie

O soluție foarte eficientă împotriva mătreții o constituie uleiul de măsline. Încălzește câteva linguri cu ulei, apoi stoarce o jumătate de lămâie și aplică pe păr și scalp. Lasă să acționeze minim 30 de minute și spală părul în mod obișnuit. La final, clătește cu o cană mare cu apă în care ai pus două linguri cu oțet și părul tău va deveni mătăsos și ușor de pieptănat.

Excepțională împotriva mătreții este și berea

În acest sens, clătește părul cu bere și vei vedea diferența. De asemenea, poți să fierbi câteva coji de lămâie timp de 20 de minute în 500 ml apă, apoi pune această poțiune pe scalp și restul părului și păstrează o jumătate de oră. Spală apoi părul așa cum faci de obicei.