Ciulamaua de ciuperci merge de minune atât în perioada postului, cât și în orice altă zi în care poftești la un asemenea preparat.
Se mai poate pregăti și cu carne de pui, dar asta atunci când nu suntem în post. Iată cât de rapidă și economică este!
Ingrediente:
– 500g ciuperci champignon brune (au un gust mai pronunțat),
– 2 cepe,
– 6 linguri făină,
– 50 ml ulei,
– 1 lingură condimente din legume (opțional),
– sare și piper.
Mod de preparare:
1. Cureți ciupercile și ceapa, și le speli.
2. Tai ciupercile în felii sau în bucăți mai mari, și le fierbi în apă cu puțină sare.
3. Dizolvi condimentul de legume în 350 ml apă fierbinte.
4. Încingi uleiul într-o crăticioară, călești ceapa tocată mărunt, presari făina și amesteci repede, turnând treptat apa fierbinte în care ai dizolvat condimentul.
5. Lași sosul să fiarbă până se îngroașă, apoi adaugi ciupercile scurse, sare și puțin piper, lăsând să mai fiarbă împreună timp de 5 minute.
6. Pentru mămăliguță se pune apa cu sarea la fiert. Când apa a început să clocotească, se pune mălaiul în ploaie și se amestecă continuu, până nu mai rămân cocoloașe. Fiind mălai prefiert, timpul de fierbere este extrem de scurt, mai exact 5 minute.
7. Când mămăliguța este gata, se oprește focul și se poate servi alături de ciulama. Poftă bună!