Dacă ai observat că pielea ta e lipsită de strălucire, în ciuda faptului că folosești cele mai bune produse de make-up, trebuie să știi că de foarte multe ori, poți găsi rezolvarea pentru această problemă analizându-ți mai bine obiceiurile zilnice.

1. Ești deshidratată

Atunci când ești deshidratată, acest lucru nu are efect doar asupra organismului, ci devine vizibil și la nivelul pielii. Pielea își va pierde strălucirea, tu vei fi palidă, iar în timp, deshidratarea poate provoca daune majore, determinând apariția ridurilor profunde. Consumă zilnic 2 litri de apă.

2. Nu îți exfoliezi pielea

Simpla curățare a tenului nu este suficientă pentru ca pielea să arate întotdeauna perfect. Un pas important pe care nu trebuie să îl pierzi din vedere este exfolierea tenului. Prin exfoliere, celulele moarte existente la nivelul pielii vor fi eliminate, produsele de îngrijire vor acționa în profunzime, iar tenul își va recăpăta frumusețea.

3. Nu aplici o cremă hidratantă

Hidratarea pielii se face atât din interior, cât și din exterior. Este esențial să aplici o cremă hidratantă și nu doar pe suprafața tenului, ci pe tot corpul. În momentul în care aplici crema hidratantă, încearcă să folosești mișcări circulare pentru a stimula circulația sângelui.

4. Ești stresată

Stresul poate împiedica pielea să strălucească și poate duce la o îmbătrânire prematură a acesteia. Adoptarea unei atitudini pozitive este soluția pentru această problemă. În plus, activitățile relaxante, plimbările în natură sau sportul pot detensiona organismul.

5. Ești obosită pentru că nu te odihnești suficient

Cremele, măștile sau machiajul nu pot face tenul să pară sănătos și fresh, ci pot doar să ascundă cele mai evidente semne de oboseală. Astfel, odihna este esențială pentru a avea un ten sănătos și frumos, motiv pentru care sunt recomandate 8 ore de somn pe noapte.

6. Fumezi

Dacă ai acest obicei, trebuie să știi că nu doar plămânii îți sunt afectați, ci și pielea. Fumatul duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Substanțele existente în țigări pot distruge structura acesteia și pot determina scăderea cantității de colagen.

7. Folosești prea mult produsele pentru matifierea pielii

Tenul gras necesită folosirea produselor pentru matifierea pielii, dar acest lucru nu înseamnă că ele trebuie folosite în exces pentru că atunci când se întâmplă acest lucru, strălucirea pielii are puternic de suferit.

8. Nu mănânci sănătos

Alimentația este foarte importantă pentru a avea un ten frumos și sănătos. Pentru ca pielea să arate impecabil e nevoie de un regim alimentar echilibrat, bazat pe fructe, legume și grăsimi sănătoase.