Apa de gură este utilizată pentru a ucide bacteriile și germenii din gură. Nu se înghite.

Potrivit American Dental Association, există două tipuri principale de apă de gură: cosmetică și terapeutică

Versiunea terapeutică poate fi achiziționată atât fără prescripție medicală, cât și pe bază de rețetă și multe pot ajuta la controlul plăcii, gingivitei, respirației urât mirositoare și a cariilor dentare. În schimb cea cosmetică poate ajuta temporar, evitând respirația urât mirositoare, dar de obicei nu există niciun alt beneficiu.

Chiar dacă nu o înghițiți, orice lucru care atinge pielea sau corpul poate fi absorbit. Unele opțiuni de spălare a gurii fără prescripție medicală conțin ingrediente care pot provoca toxicitatea sistemului de organe, de exemplu.

Ingredientul activ, salicilatul de metil, în multe ape de gură comerciale poate provoca toxicitate asupra dezvoltării / reproducerii. Este important să rețineți că medicii recomandă copiilor sub vârsta de 6 ani să nu folosească apă de gură decât sub supravegherea adecvată, deoarece pot înghiți apa de gură.

Dacă gingivita este o problemă pentru dvs., încercați apa de gură de casă pentru gingivită, respirație urât mirositoare și o puteți folosi și ca apă de gură pentru albirea dinților.

O apă de gură naturală are multe avantaje și, prin utilizarea unor uleiuri esențiale, vă puteți curăța în mod natural dinții și gingiile în cel mai scurt timp.

Cum se face apă de gură de casă

Utilizarea apei de izvor ajută la eliminarea oricăror bacterii care ar putea proveni din apa obișnuită de la robinet și, deoarece nu folosim conservanți, acest lucru este important.

Uleiul esențial de mentă oferă în mod evident respirație proaspătă, dar și proprietăți antimicrobiene. Menta verde contribuie, de asemenea, la combaterea gingivitei.

Uleiul esențial de arbore de ceai este o alternativă excelentă pentru o bună sănătate orală, deoarece ajută la combaterea bacteriilor și a gingivitei. De asemenea, ușurează orice inflamație care poate fi prezentă în gură, ajutând în cele din urmă la accelerarea procesului de vindecare.

Ulei esențial de lamaie adăugă un pic de albire și strălucire dinților. Aceasta este o modalitate excelentă de a păstra dinții albi și fără pete, fără a fi nevoie să alegeți versiunile chimice. Dacă aveți nevoie de puțină dulceață, puteți adăuga ștevie lichidă pură. Puneți capacul și agitați bine.

Pentru utilizare, luați o gură mică, apoi clătiți gura, făcând gargară periodic timp de 20-30 de secunde. Apoi scuipați. Nu înghițiți. O puteți păstra într-un loc întunecat sau în frigider.

INGREDIENTE

•5 picături de ulei esențial de mentă
•5 picături ulei esențial de arbore de ceai
•3 picături de ulei esențial de mentă verde
•3 picături de ulei esențial de lămâie
•3 căni de apă de izvor
•1 lingură pulbere de carbonat de calciu
•8 picături de minerale concentrate lichide
•6 picături de lichid pur de ștevie (opțional)

INSTRUCȚIUNI

1.Puneți toate ingredientele într-un recipient de sticlă.
2.Puneți capacul.
3.Agită bine.

Mod de utilizare:

Pentru utilizare, luați o gură mică, apoi clătiți bine gura, făcând gargară periodic timp de 20-30 de secunde. Apoi scuipați. Nu înghițiți. O puteți păstra într-un loc întunecat sau în frigider.