Femeile japoneze sunt cunoscute în întreaga lume pentru pielea lor de porțelan. Deși există cu siguranță un factor genetic, precum și protecția aproape maniacă de expunerea la soare, există trucuri care fac parte din tradiția cosmetică japoneză și care, fără îndoială, contribuie la aspectul lor tineresc.

Îngrijirea adecvată a pielii este esențială pentru prevenirea ridurilor și a petelor pielii. Așa cum fac japonezii, și noi ar trebui să protejăm pielea feței de expunerea prelungită la razele soarelui, aplicând protecție solară pe tot parcursul anului.

Spală-ți bine fața în fiecare seară și hidratează-l pentru a-ți menține pielea sănătoasă și hrănită. Adaugă unul dintre următoarele trei trucuri japoneze de îngrijire a feței la rutina ta zilnică de frumusețe.

Ceai verde împotriva umflăturilor și inflamațiilor pielii
Deși cunoscută pentru altceva, această băutură poate fi folosită și în cosmetică. Ceaiul verde este bogat în polifenoli, care ajută la blocarea acțiunii radicalilor liberi și la prevenirea ridurilor și a petelor de pe piele și la reducerea inflamației pielii.

Amesteca 200 ml de ceai verde cu 50 de grame de ovaz macinat, 1 lingura de ulei de avocado si 10 picaturi de lamaie.

Aplicați pe fața curățată și lăsați să acționeze 15 minute înainte de a vă spăla normal fața și de a o hidrata.

Apa de orez impotriva petelor si ridurilor pielii
Simplu de preparat și aplicat, apa de orez este poate cel mai important secret al cosmeticelor japoneze. Fiind bogat în antioxidanți, luminează pielea și elimină petele cauzate de expunerea la soare.

Apa de orez este eficienta si impotriva ridurilor, flascitatii si liniilor de expresie. Mineralele sale ajută la stimularea circulației sângelui și la întinerirea feței.

Gatiti 250 de grame de orez in jumatate de litru de apa pentru cateva minute. Scurgeți și lăsați lichidul să se răcească, apoi aplicați-l pe față și lăsați-l să stea timp de 25 de minute.

Sare de mare pentru a elimina celulele moarte ale pielii
Sarea este un excelent exfoliant natural, eficient în eliminarea impurităților, hidratarea și întinerirea pielii. Îndepărtând celulele moarte, stimulează regenerarea altora noi, oferind feței noastre un aspect tânăr și strălucitor.

Se amestecă două linguri de sare de mare cu puțină smântână, apoi se aplică pe fața uscată făcând mișcări circulare. Se lasa sa actioneze 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta.