Potrivit raporturilor locale, corpul unui bărbat care a murit în China a fost testat pozitiv de un virus asemănător cu infamul Covid-19, numit hantavirus. Acesta provenea din provincia Yunnan și mergea în provincia Shandong pentru a munci, într-un autobuz închiriat.

În același autobuz se mai aflau încă 32 de persoane, care au fost și ele testate, la rândul lor, după cum scrie Global Times China, potrivit sport.ro

Vestea a sosit în momentul în care pandemia de coronavirus a provocat o criză la nivel mondial, iar moartea acestuia a început sa ridice semne de întrebare.

Ce este acest virus

Potrivit Centrului de Control și Prevenție a Bolilor, hantavirusul nu se poate lua pe cale aeriană și poate fi luat doar dacă oamenii iau contact cu urina, materiile fecale sau saliva rozătoarelor. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au luat acest virus în urma unei mușcături de la o gazdă infectată.

Potrivit NHS Wales, un om de 28 de ani din Marea Britanie a fost infectat în 2012 cu hentavirus și a fost internat după ce a făcut febra 4 zile, vomita și avea dureri de cap puternice. Acesta a fost externat după 52 de zile în spital.

Simptomele acestui virus sunt: febra, frisoane, dureri de corp, dureri de cap, greața urmată de vomă, dureri abdominale, iritație și tuse seacă urmată de dificultăți de respirație.